saufer@saufer.com

Saufer instal·la una planta d’autoconsum per a l’empresa Rigual que evitarà l’emissió anual de més de 60 tones de CO₂

Rigual, SA, empresa dedicada a la venda i fabricació de maquinària de transport agrícola, medi ambient i energia, ha comptat amb Saufer per a la instal·lació solar fotovoltaica en la coberta d’una de les seves naus, situada a Fraga (Osca), fent un pas més en el seu compromís amb la sostenibilitat ambiental.

Amb una potència de 118 kWp (100 kWn), la planta d’autoconsum instal·lada per Saufer generarà 167.000 kWh a l’any, amb el que cobrirà el 27% de la demanda energètica de les instal·lacions de Rigual i permetrà estalviar en el cost energètic, així com aportar una contribució positiva a la conservació del medi ambient. A més, la instal·lació evitarà l’emissió anual de 64.295 Kgs de CO₂ a l’atmosfera.

Juan Ramón Sánchez, Director General de Rigual, SA, valora de manera positiva la inversió: “La nostra missió és ser un element clau de l’èxit dels nostres clients, proporcionant-los solucions de transport i maquinària eficaces, innovadores, amb un alt nivell de qualitat, i respectuoses amb el medi ambient, per això, l’aposta per la sostenibilitat forma part dels valors de l’organització”. Amb aquest compromís, l’empresa va decidir apostar per incorporar un sistema d’energia renovable per a alimentar els seus processos productius. Aquesta inversió estratègica es troba alineada amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 7 de les Nacions Unides (ODS7) – Energia Assequible i No Contaminant.

Després de realitzar un estudi de viabilitat, Rigual va optar per realitzar la instal·lació amb Saufer, ja que reunia les millors condicions de solvència tècnica, qualitat en els seus estudis, seguretat i execució. Xavier Ferrer, gerent de Saufer, detalla que “quan Rigual va contactar amb nosaltres i ens vam reunir, vam comprovar que les dues empreses convergien en les mateixes creences. Així que vam estudiar totes les possibilitats fins a trobar la millor opció pensant en el resultat, execució i posterior manteniment de la instal·lació”. Després de l’experiència del projecte, destaca que “és fàcil treballar en iniciatives on totes dues parts tenen clar on arribar, fent que els reptes siguin fàcils d’aconseguir”.

La instal·lació fotovoltaica d’autoconsum consta de 304 panells solars monocristal·lins JA Solar de 390W, estructura K2 Systems – que s’ha col·locat sobre la teulada inclinada de la nau -, i 2 inversors fotovoltaics Sungrow SG50CX. Ocupa una superfície de 650 m² i té un retorn de la inversió que s’ha estimat entre sis i set anys.