saufer@saufer.com

Creació d’un refugi climàtic a l’Institut Maria Rúbies de Lleida

Un dels projectes de Saufer que recentment ha entrat en funcionament és el refugi climàtic de l’Institut Maria Rúbies de Lleida. Aquest projecte s’ha desenvolupat durant el període 2023-2024 i esdevé essencial per combatre la calor al centre escolar.

La creació de refugis climàtics en institucions educatives és una mesura imprescindible per garantir el benestar i la salut dels estudiants i del personal durant els últims mesos del curs escolar, quan la calor ja comença a ser intensa. En un context d’augment de les temperatures, proporcionar espais adequadament climatitzats on les persones puguin refugiar-se és fonamental per evitar problemes de salut i millorar el confort ambiental. 

Què és un refugi climàtic? 

Un refugi climàtic és un espai condicionat per mantenir una temperatura interior confortable, independentment de les condicions climàtiques exteriors. Aquests espais permeten a les persones treballar en un ambient confortable quan les temperatures exteriors són elevades. 

Per a aquest projecte a l’Institut Maria Rúbies, s’ha instal·lat un sistema de climatització amb aerotermia, una tecnologia eficient i sostenible que aprofita l’energia de l’aire exterior per proporcionar calefacció i refrigeració. A més, s’ha implementat un sistema de ventilació amb un recuperador de calor que assegura una renovació constant de l’aire, millorant la qualitat ambiental dels espais. 

Aquest projecte no només millora les condicions de confort dins del centre, sinó que també representa un compromís amb la sostenibilitat i l’eficiència energètica. A més, és un excel·lent exemple de com la tecnologia pot ajudar a crear espais més segurs i confortables per a tothom.